Sankeren

                                                                                                                                                                                                     Foto: Bente Fivelstad

Høsten 2017 begynte Jostein Husa å utvikle konseptet «Sankeren».  Se video.  Ideén bak er å skape natur- og matopplevelser for tilreisende til Fedje. Målet er å høste råvarer frå naturmiljøet på øya, for så å tilberede velsmakende måltider. Gjerne tilberedt ute i naturen på et bål eller en grill.

Sankeren satser på naturlig og kortreist mat.  Fisk er den viktigste ingrediensen i måltidene som blir laget. Sankeren ivrer for å bruke mer tang og tare i matlagingen. Sopp og bær blir og brukt i høstsesong.

Det er en variert meny Sankeren kan tilby, alt fra fiskesuppe til sushi.

Jostein er kjent som en dreven kokk og sjømann, og med stor innsikt og erfaring deler han kunnskap og gode tips med sine gjester.

Konseptet Sankeren tilpasser sine opplegg i tråd med gruppen/gjestene sine ønsker, så langt det er mulig.  Vi tilbyr opplegg for dagsturister,  «blåtur», privatpersoner, skoler,  lag- og foreninger, familier, etc.   Alle som vil være med på tur er velkommen!  Sjekk menypunkt  «Kontakt». Her kan en bestille et opplegg.